fbpx

Χάρτες - Προσβάσεις

Κατεβάστε τους Google Earth χάρτες

* Πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Google Earth για να ανοίξετε τα παραπάνω αρχεία


SHAKEDOWN

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

SHAKEDOWN

Μήκος: 3,62 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 04:56
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:01

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αντιπροσωπευτικό των διαδρομών του αγώνα, το πρώτο κομμάτι του Shakedown αν και σε σκληρό οδόστρωμα, είναι γρήγορο, με τεχνικές στροφές. Στη συνέχεια, καθώς ανηφορίζει, ο δρόμος φαρδαίνει και η διαδρομή παραμένει τεχνική και γρήγορη.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΘΕΑΤΩΝ
Καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση πρόσβαση για το Shakedown, η είσοδος (μόνο πεζή) από τον τερματισμό θα επιτρέπεται το αργότερο μέχρι τις 07:00. Νωρίτερα, παρκάρετε στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και των υπευθύνων της διοργάνωσης.

Πατήστε για πλοήγηση
SHAKEDOWN STOP

INFO: Βρείτε το σημείο από όπου θα παρακολουθήσετε 30 λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής διαδρομής, καθώς στη συνέχεια θα απαγορεύεται οποιαδήποτε κίνηση στο δρόμο συμπεριλαμβανομένης της αφετηρίας και του τερματισμού.

SS1 PLATEIA NEROU

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ):

Κάτοχοι εισιτηρίων που περιλαμβάνουν και θέση στάθμευσης, οι οποίοι προσεγγίζουν είτε από τη Λ. Συγγρού, είτε από τον Πειραιά μέσω της παραλιακής οδού: κάνετε αναστροφή πριν από το φανάρι του Τροκαντερό. Σε 100 μ., στον κόμβο (Αγία Σκέπη), στρίβετε αριστερά για το P3, το P4Α και P4B.

Κάτοχοι εισιτηρίων που περιλαμβάνουν και θέση στάθμευσης, οι οποίοι προσεγγίζουν είτε από τη Λ. Συγγρού, είτε ή με κατεύθυνση από Πειραιά προς Γλυφάδα, για τα P1 και P2: συνεχίζετε ευθεία προς Πειραιά. Στην είσοδο για το JUMBO κάνετε αριστερά στο φανάρι.

Ερχόμενοι από την παλαιά παραλιακή οδό, με κατεύθυνση από Πειραιά προς Γλυφάδα: στον κόμβο για το JUMBO στρίβετε δεξιά και κατευθύνεστε στα P1 και P2.

Ερχόμενοι από την παλαιά παραλιακή οδό, με κατεύθυνση από Πειραιά προς Γλυφάδα: μετά τον κόμβο για το JUMBO στρίβετε δεξιά και κατευθύνεστε στα P3, P4Α και P4B.

Ερχόμενοι από Γλυφάδα, προκειμένου να σταθμεύσετε στα P3, P4Α και P4B, στρίβετε αριστερά στο φανάρι του Τροκαντερό και στη συνέχεια φτάνετε στο χώρο στάθμευσης.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ:

H πρόσβαση στην πλατεία Νερού μπορεί να γίνει με λεωφορείο ή τραμ.

Συστήνεται να επιλέξετε τα ΜΜΜ.

Όλοι οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Νερού θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία.

Οι θεατές χωρίς εισιτήριο, θα έχετε ελεύθερη πρόσβαση περιμετρικά της πλατείας νερού για να παρακολουθήσετε. Εξυπηρετεί να προσεγγίσετε την περιοχή μέσω της Εσπλανάδας από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για τους κατόχους εισιτηρίων στη βόρεια κερκίδα, η πρόσβαση γίνεται από το γυάλινο κτίριο, δίπλα στο Rally Village (είσοδος Βόρειας Κερκίδας).

Για τους κατόχους εισιτηρίων στη νότια κερκίδα, η πρόσβαση γίνεται μόνο από τα parking περιμετρικά του Ταεκβοντό.

Για ΑΜΕΑ προβλέπεται με εισιτήριο προβλέπεται θέση στάθμευσης στο P4A τον πιο κοντινό χώρο στάθμευσης στη Νότια κερκίδα.

SS2-4 LOUTRAKI

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΕΔ 2-4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Μήκος: 18,10 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ 2 05:20
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 2 08:23
ΕΔ 4 12:19

INFO: Μεταξύ του πρώτου (ε.δ. 2) και του δεύτερου (ε.δ. 4) περάσματος ο
δρόμος θα παραμείνει κλειστός.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται για μία αρκετά τεχνική ε.δ.. Η αφετηρία της βρίσκεται μέσα στον οικισμό «Νέα Πολιτεία», πάνω στην άσφαλτο. Μετά από περίπου 1,40 χλμ. σκληρού οδοστρώματος φτάνει στη γνωστή διασταύρωση των «δέντρων», όπου συνεχίζει αριστερά, ανηφορικά. Σε 3 χλμ. φτάνει στη διασταύρωση προς Πράθι, όπου στρίβει δεξιά, σε ένα εξαιρετικά φαρδύ και ευχάριστο οδηγικά κομμάτι, μήκους 3.60 χλμ., μέχρι να «μπει» σε άσφαλτο. Μετά από 2,8 πολύ γρήγορα κατηφορικά ασφάλτινα χιλιόμετρα, μπαίνει ξανά στο χώμα για το τελευταίο, ιδιαίτερα κλειστό κομμάτι μέχρι τον τερματισμό, στην αρχή της ασφάλτου, αμέσως μετά την είσοδο του «ΧΥΤΑ».

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται στο παρακάτω κείμενο δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
1 (S)
Στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, όπου δεξιά το εργοστάσιο PepsiCo-Ήβη, στρίβετε δεξιά. Σε 3 χλμ. στρίβετε δεξιά, προς «Οικισμό Καλλιθέας» και σε ακόμα 3,70 χλμ. συνεχίζετε λοξά αριστερά, στον φαρδύ χωματόδρομο. Σε 700 μέτρα φτάνετε στο 1,36 χλμ. της ε.δ..

Προσοχή: Παρκάρετε χωρίς να μπλοκάρετε τον ασφάλτινο δρόμο που έρχεται από το Λουτράκι. Είναι «απλή διαδρομή» των αγωνιστικών αυτοκινήτων και πρέπει να παραμένει ελεύθερη. Υπάρχει άφθονος χώρος για στάθμευση στον φαρδύ χωματόδρομο.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 2-4 LOUTRAKI ACCESS 1 (1.36km)

2, 3, 4
Οι αρχικές οδηγίες είναι κοινές για τις τρεις προσβάσεις
Κινούμενοι στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο, βγαίνετε στην έξοδο προς Αγ. Θεοδώρους. Σε 360 μ. συναντάτε σταθμό διοδίων. Μετά από 170 μ., στο Stop, στρίβετε αριστερά και μετά από 1,73 χλμ. (ακριβώς πριν από γραμμές τραίνου) στρίβετε πάλι όλο αριστερά, στον πρώτο δρόμο. Σε 580 μέτρα, έχοντας «αφήσει» δύο δρόμους στα δεξιά, στρίβετε λοξά αριστερά και μετά από 220 μ. (έχοντας περάσει κάτω από τη δεύτερη γέφυρα), πάλι αριστερά. Σε 180 μ. στρίβετε δεξιά σε στενό ανηφορικό δρόμο προς «Κιάφα Μπέκα».

Από εκεί επιλέγετε:

2 (Μ)
Έπειτα από 2,77 χλμ. στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο. Σε 1,43 χλμ. στρίβετε αριστερά. Μετά από 4,58 χλμ. συνεχίζετε λοξά δεξιά (απέναντι). Έπειτα από 5,80 χλμ., όπου δέντρο στη μέση του δρόμου, συνεχίζετε ευθεία. Μετά από 5,62 χλμ. θα φτάσετε στο 4,63 χλμ. της ε.δ.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 2-4 LOUTRAKI ACCESS 2 (4.63km)

3 (Μ)
Έπειτα από 2,77 χλμ. στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο. Σε 1,43 χλμ. στρίβετε αριστερά. Συνεχίζετε για 4,58 χλμ. και στρίβετε αριστερά. Μετά από 1,03 χλμ. η διαδρομή γίνεται ασφάλτινη και μετά από ακόμα 1 χλμ. φτάνετε στο 7,98 χλμ. της ειδικής διαδρομής, στο σημείο όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στρίβουν από χώμα σε άσφαλτο.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 2-4 LOUTRAKI ACCESS 3 (7.98km)

4 (S)
Έπειτα από 2,77 χλμ. (όπου χωματόδρομος στα δεξιά) συνεχίζετε ευθεία. Σε 1,46 χλμ. η Αστυνονομία. θα διακόπτει την κυκλοφορία. Περπατώντας 500 μ., θα φτάσετε στο 10,79 χλμ. της ειδικής διαδρομής, όπου από άσφαλτο μπαίνει στο χώμα.

Προσοχή: Η κυκλοφορία θα διακόπτεται από την ΕΛ.ΑΣ. 500 μ. πριν το 10,79 της ειδικής καθώς ο δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 2-4 LOUTRAKI ACCESS 4 (10.79km)

SS3 PISSIA

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΔ 3 ΠΙΣΙΑ

Μήκος: 16,43 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 06:23
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 09:26

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η ε.δ. ξεκινάει από την έξοδο του χωριού Πίσια προς την «Παναγία Φανερωμένη». Τα πρώτα 3.35 χλμ., μέχρι την εκκλησία της Φανερωμένης, είναι ανηφορικά, στενά και με αλλεπάλληλες στροφές. Από εκεί ξεκινάει ένα γρήγορο κατηφορικό κομμάτι μήκους 8 χλμ., μέχρι το ποτάμι, όπου στρίβει δεξιά. Ακολουθούν 6 χλμ. σε πορεία άλλοτε παράλληλη και άλλοτε μέσω της κοίτης του ποταμού, μέχρι τον τερματισμό.

Προσοχή:
1) Από την πλατεία του χωριού (όπου εκκλησία) και μέχρι την εκκίνηση της ειδικής, για την απρόσκοπτη διέλευση των αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο δρόμος θα είναι κλειστός στην κυκλοφορία, καθώς είναι πολύ στενός.
2) Η πρόσβαση από την αφετηρία της ειδικής «Χαρβάτι» του 2022 θα παραμείνει κλειστή από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς είναι δρόμος διαφυγής ασθενοφόρου.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

1 (M)
Ξεκινώντας από το χωριό Πίσια, βγαίνετε με κατεύθυνση προς «Σχίνο» Σε 0,9 χλμ. στρίβετε δεξιά στον στενό ανηφορικό δρόμο και σε 2,10 χλμ. φτάνετε στο 3,20 χλμ. της ειδικής διαδρομής, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 3 PISSIA ACCESS 1 (3.20km)

2 (M)
Κινούμενοι στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο, βγαίνετε στην έξοδο προς Αγ. Θεοδώρους. Σε 360 μ. συναντάτε σταθμό διοδίων. Μετά από 170 μ., στο Stop, στρίβετε αριστερά και μετά από 1,73 χλμ. (ακριβώς πριν από γραμμές τραίνου) στρίβετε πάλι αριστερά. Σε 580 μέτρα, έχοντας «αφήσει» δύο δρόμους στα δεξιά, στρίβετε λοξά αριστερά και μετά από 220 μ. (έχοντας περάσει κάτω από τη δεύτερη γέφυρα), πάλι αριστερά. Σε 180 μ. στρίβετε δεξιά σε στενό ανηφορικό δρόμο προς «Κιάφα Μπέκα». Έπειτα από 2,77 χλμ. στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο και σε 1,43 χλμ. αριστερά. Μετά από 4,58 χλμ. συνεχίζετε λοξά δεξιά (απέναντι).
Σε 5,80 χλμ. (όπου δέντρο στη μέση του δρόμου), στρίβετε δεξιά προς τα πίσω και κατηφορικά και σε 240 μέτρα ακολουθείτε το δρόμο αριστερά. Μετά από 200 μ. στρίβετε δεξιά και σε 2,60 χλμ. (όπου συναντάτε δρόμο από δεξιά) συνεχίζετε αριστερά. Σε 250 μ. φτάνετε στο 10.49 χλμ. της ε.δ..

Πατήστε για πλοήγηση
SS 3 PISSIA ACCESS 2 (10.49km)

SS5 LIVADIA

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΕΔ 5 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 

Μήκος: 21,03 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 12:09
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 15:12

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Τα πρώτα 5,6 χλμ. είναι γνωστά από την παλιά ειδική διαδρομή «Ευαγγελίστρια». Αυτό το τμήμα έχει πολύ καλό οδόστρωμα, ωστόσο, επειδή στην πορεία έχει ασφαλτοστρωθεί, η ε.δ. στρίβει αριστερά και περνώντας μέσα από δύο παλιά λατομεία μαρμάρου φτάνει και διασχίζει την άσφαλτο της Αγ. Άννας. Από εκεί ξεκινάει ένα φαρδύ και γρήγορο κομμάτι, που μετά από 4,2 χλμ. στρίβει δεξιά σε δασικό και πιο στενό δρόμο. Μετά από άλλα 4,2 χλμ. τερματίζει σχεδόν 1,7 χλμ. πριν από το χωριό του Ελικώνα.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

1 (S)
Κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 5,77 χλμ. μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα», το οποίο διασχίζετε. Σε 1,84 χλμ. από την έξοδο του χωριού, όπου ξεθωριασμένη πινακίδα, στρίβετε αριστερά, σε άσφαλτο. Σε 4,94 χλμ. (πλατάνια) στρίβετε δεξιά, σε χωματόδρομο. Σε 1,38 χλμ. φτάνετε στο 5,62 χλμ. της ε.δ..

Προσοχή: Παρκάρετε ακολουθώντας τις οδηγίες των κριτών. Ο δρόμος αυτός αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μην τον μπλοκάρετε. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 5 LIVADIA ACCESS 1 (5.62km)


2 (S)
Κινούμενοι στο δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς, στρίβετε αριστερά προς «Αγ. Τριάδα», «Αγ. Άννα» και «Δόμβραινα». Σε 2,0 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 5,77 χλμ. μπαίνετε στο χωριό «Αγ. Τριάδα» το οποίο διασχίζετε. Σε 2,85 χλμ. φτάνετε στο 12,78 χλμ. της ειδικής, στο σημείο που η διαδρομή διασχίζει την άσφαλτο και συνεχίζει προς τον Ελικώνα.

Προσοχή: Η κυκλοφορία θα διακοπεί από την ΕΛ.ΑΣ. 500 μ. πριν από το 12,78 χλμ. της ε.δ. (από Αγία Τριάδα) καθώς αποτελεί διαφυγή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μην τον μπλοκάρετε. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 5 LIVADIA ACCESS 2 (12.78km)

 

SS6 ELATIA

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΔ 6 ΕΛΑΤΕΙΑ

Μήκος: 28,32 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 13:42
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 16:45

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μία κλασική Ακροπολική διαδρομή, σε νέα χάραξη. Ξεκινώντας με το γνωστό φαρδύ ανηφορικό κομμάτι της Ελάτειας για 10,52 χλμ., πριν το χωριό Ζέλι στρίβει αριστερά, για να ακολουθήσει ένα σχετικά στενό και μέτριας σκληρότητας κομμάτι, μέχρι τη διασταύρωση στο 21,96 χλμ. όπου συνεχίζει αριστερά. Μετά από 1 χλμ. συνδέεται με την Ελάτεια όπως χρησιμοποιήθηκε το 2022 και μετά από 730 μ., αφού περάσει από τα γνωστά «νερά», συνεχίζει με ένα κατηφορικό κομμάτι με αρκετές φουρκέτες μέχρι τον τερματισμό.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro


ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
1 (S)
Από Λιβαδειά προς Λαμία, αφού περάσετε τα χωριά Θούριο, Χαιρώνεια και Δαύλεια, στον κυκλικό κόμβο στρίβετε λοξά δεξιά προς Αταλάντη. Σε περίπου 7 χλμ., όπου διασταύρωση προς Ελάτεια (αριστερά)και Σφάκα-Κατάλυμα (δεξιά), στρίβετε αριστερά. Σε 4,15 χλμ., όπου εκκλησία, παρκάρετε μετά τη διασταύρωση για την ε.δ., με κατεύθυνση προς Ελάτεια. Μετά από 750μ. βρίσκεται η εκκίνηση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 6 ELATIA ACCESS 1 (start)

2 (S)
Στο δρόμο από Λιβαδιά προς Λαμία και αφού περάσετε τα χωριά Θούριο, Χαιρώνεια και Δαύλεια, στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε λοξά δεξιά, προς Αταλάντη. Σε περίπου 7 χλμ., όπου διασταύρωση προς Ελάτεια (αριστερά) συνεχίζετε ευθεία. Σε 5,10 χλμ., στρίβετε αριστερά προς Καλαπόδι και Ζέλι. Σε 200 μ., στην πινακίδα, στρίβετε αριστερά προς Ζέλι. Σε 3,70 χλμ. φτάνετε στο Ζέλι. Παρκάρετε στη δεξιά πλευρά της πλατείας και συνεχίζετε με τα πόδια, καθώς ο δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου. Σε 700 μ. στη διχάλα συνεχίζετε ανηφορικά αριστερά και σε 200 μ. πάλι αριστερά, προς Προφήτη Ηλία. Σε 1,10 χλμ. φτάνετε στο 10,52 χλμ. της ειδικής, όπου από άσφαλτο μπαίνει στο χώμα.

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 6 ELATIA ACCESS 2 (10.52km)

3 (M)
Μπαίνοντας στα Καμένα Βούρλα από Bόρεια, στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία, απέναντι. Σε 700 μ., όπου δεξιά περίπτερο και Super Market «Γαλαξίας», στρίβετε δεξιά. Σε 150 μ. στρίβετε δεξιά στην πινακίδα «Ι. Ναός Μεταμορφώσεως, Περιφερειακός, Καρυά 10». Σε 150 μ. περνάτε κάτω από γέφυρα και στρίβετε δεξιά. Σε 300 μ. στην πινακίδα «Ι.Μονή Μεταμορφώσεως- Καρυά 10» στρίβετε αριστερά. Μετά από 9,85 χλμ. φτάνετε στην πλατεία της Καρυάς, όπου στρίβετε στον δεύτερο δρόμο δεξιά και σε 150 μ. (λευκό σπίτι) πάλι δεξιά. Σε 200 μ. στη διχάλα στρίβετε δεξιά και σε 12,20 χλμ. φτάνετε στο 21.96 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 6 ELATIA ACCESS 3 (21.96km)

4 (S)
Από Λιβαδειά προς Λαμία, αφού περάσετε τα χωριά Θούριο, Χαιρώνεια και Δαύλεια, στον κυκλικό κόμβο στρίβετε λοξά δεξιά προς Αταλάντη. Σε περίπου 7 χλμ., όπου διασταύρωση προς Ελάτεια (αριστερά) και Σφάκα-Κατάλυμα (δεξιά), στρίβετε αριστερά. Σε 5,95 χλμ. όπου κυπαρίσσια στα δεξιά σας και πινακίδα «Ι. Ναός Αγ. Αποστόλων», στρίβετε δεξιά. Μετά από 170 μ. στρίβετε λοξά αριστερά. Σε 130 μ. στρίβετε δεξιά και σε 2,46 χλμ. η επιφάνεια γίνεται χώμα. Σε 80 μ. στρίβετε αριστερά και έπειτα από 5,10 χλμ. φτάνετε στο 23,14 χλμ. της ειδικής διαδρομής. Μπορείτε είτε να παρακολουθήσετε από εκείνο το σημείο, είτε, περπατώντας αριστερά για 730 μ., να φτάσετε στο γνωστό πέρασμα από τα «νερά».

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 6 ELATIA ACCESS 4 (23.14km)


5 (H)
Στο δρόμο που από το Μόδι οδηγεί προς την Ελάτεια, στο Stop στρίβετε αριστερά. Σε 1,45 χλμ. περνάτε μέσα από το χωριό «Παναγίτσα». Συνεχίζετε ευθεία (σε 480 μ. γίνεται χώμα) και στο προσκυνητάρι στρίβετε αριστερά. Σε 1,37 χλμ., στη διχάλα στρίβετε δεξιά και σε 640 μ. ξανά δεξιά, έχοντας αφήσει έναν δευτερεύοντα δρόμο επίσης στα δεξιά. Σε 1,18 χλμ. στο «Τ» στρίβετε δεξιά και σε 3,35 χλμ. φτάνετε στο 24.07 χλμ. της ειδικής διαδρομής, 290 μ. μετά τα νερά.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 6 ELATIA ACCESS 5 (24.07km)

SS7-10 PAVLIANI

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΔ 7/10 ΠΑΥΛΙΑΝΗ

Μήκος: 24,25 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ7 04:05
ΕΔ10 11:05
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ7 07:08
ΕΔ10 14:08

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μία κλασική ακροπολική ειδική διαδρομή, που «έλειψε» από το περσινό πρόγραμμα. Ξεκινάει με σχετικά γρήγορο κομμάτι για περίπου 7 χλμ. σε κάπως σκληρή επιφάνεια, για να φτάσει στην «Πυρά Ηρακλέους» και μετά από περίπου 2 χλμ. στην «Καταβόθρα», περιοχή που προσφέρεται για camping και παρακολούθηση πολύ μεγάλου κομματιού, με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες. Μετά από αυτό το σημείο η διαδρομή μπαίνει μέσα στο δάσος και ακολουθεί το πιο στενό και με αλλεπάλληλες στροφές κομμάτι ολόκληρου του αγώνα, πριν τερματίσει λίγο πάνω από το Μαυρολιθάρι. Λόγω στενότητας του δρόμου, η διαδρομή θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία από το χωριό Μαυρολιθάρι έως τον τερματισμό.

Προσοχή: Δεδομένου ότι η ειδική διαδρομή είναι επαναλαμβανόμενη, θα ληφθούν υπόψη οι συνθήκες και εφόσον κριθεί ασφαλές, θα ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση των θεατών για συγκεκριμένο χρόνο και με τη φορά της ειδικής διαδρομής.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro


ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
1 (S)
Μπαίνοντας στο χωριό Παύλιανη, αριστερά υπάρχει μία παιδική χαρά. Σε εκείνο το σημείο, εμπρός από την ταβέρνα, στρίβετε αριστερά. Σε 2,20 χλμ., πάνω σε αριστερή στροφή (προσοχή, είναι το σημείο της αφετηρίας) θα συνεχίσετε στην άσφαλτο. Σε 1,20 χλμ. στρίβετε δεξιά πίσω, στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 600 μ. φτάνετε στο 0,74 χλμ. της ειδικής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 7-10 PAVLIANI ACCESS 1 (0.74km)

2 (M)
Μπαίνοντας στο χωριό Παύλιανη, αριστερά υπάρχει μία παιδική χαρά. Σε εκείνο το σημείο, εμπρός από την ταβέρνα, στρίβετε αριστερά. Σε 2,20 χλμ., πάνω σε αριστερή στροφή (προσοχή, είναι το σημείο της αφετηρίας) θα συνεχίσετε στην άσφαλτο. Σε 6,60 χλμ. θα δείτε ( δεξιά) καφετέρια («Καταφύγιο Οίτης»). Σε 150 μ. στρίβετε δεξιά προς «Καστριώτισσα-Μαυρολιθάρι-Πυρά». Σε 4,80 χλμ. δεξιά πίσω, στον ανηφορικό χωματόδρομο και σε 3,90 χλμ. θα φτάσετε στην «Πυρά Ηρακλέους» στο 7,01 χλμ. της ειδικής.

Προσοχή: Παρκάρετε ακολουθώντας τις οδηγίες των κριτών. Ο δρόμος αυτός αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μην τον μπλοκάρετε. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 7-10 PAVLIANI ACCESS 2 (7.01km)

3 (Η)
Μπαίνοντας στο χωριό Παύλιανη, αριστερά υπάρχει μία παιδική χαρά. Σε εκείνο το σημείο, εμπρός από την ταβέρνα, στρίβετε αριστερά. Σε 2,20 χλμ., πάνω σε αριστερή στροφή (προσοχή, είναι το σημείο της αφετηρίας) θα συνεχίσετε στην άσφαλτο. Σε 6,60 χλμ. θα δείτε ( δεξιά) καφετέρια («Καταφύγιο Οίτης»). Σε 150 μ. στρίβετε δεξιά προς «Καστριώτισσα-Μαυρολιθάρι-Πυρά». Σε 7 χλμ. φτάνετε στο χωριό «Πυρά» και 4,20 χλμ., μετά το τελευταίο σπίτι του χωριού (δεξιά), πάνω σε δεξιά καμπή όπου δύο ξύλινες κολώνες (αριστερά), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 4,55 χλμ. φτάνετε στο 20.17 χλμ. της ειδικής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 7-10 PAVLIANI ACCESS 3 (20.17km)

SS8-11 KAROUTES

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΔ 8/11 ΚΑΡΟΥΤΕΣ

Μήκος: 28,49 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ8 05:38
ΕΔ11 12:38
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ8 08:41
ΕΔ11 15:41

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ακόμα μία κλασική ελληνική διαδρομή από τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80, μετά από πολλά χρόνια μπαίνει ξανά στο πρόγραμμα του αγώνα. Με μήκος 28,36 χλμ., είναι η μεγαλύτερη ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Ξεκινάει μέσα από το χωριό Καρούτες (στην άσφαλτο) και μετά από τα πρώτα ανηφορικά κομμάτια μπαίνει στο δάσος, για ένα πολύ τεχνικό κομμάτι. Έπειτα από 4 χλμ. ενώνεται με τον παλιό δρόμο των Καρουτών και κατηφορίζει σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές του Πρωταθλήματος. Φτάνει στην άσφαλτο της Άμφισσας (προς Αγία Ευθυμία), την οποία και διασχίζει, για να τερματίσει μετά από 9 χλμ. στους Βωξίτες, λίγο πάνω από τη θάλασσα.

Προσοχή: Δεδομένου ότι η ειδική διαδρομή είναι επαναλαμβανόμενη, θα ληφθούν υπόψη οι συνθήκες και εφόσον κριθεί ασφαλές, θα ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση των θεατών για συγκεκριμένο χρόνο και με τη φορά της ειδικής διαδρομής.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro


ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

1 (S)
Περνώντας μπροστά από το κτίριο της πυροσβεστικής στην Άμφισσα, φτάνετε σε κυκλικό κόμβο όπου βγαίνετε δεξιά και αμέσως μετά αριστερά. Σε 620 μ. στρίβετε λοξά αριστερά και μπαίνετε στην πολύ στενή οδό «Υλέθου». Σε 340 μ. στρίβετε δεξιά και σε 1,10 χλμ. δεξιά στην κατηφόρα. Μετά από 7,80 χλμ., στην κορυφή, στρίβετε αριστερά στο χωματόδρομο και σε 5,76 χλμ. φτάνετε στο 11,95 χλμ. της ειδικής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 8-11 KAROUTES ACCESS 1 (11.95km)


2 (S+M)
Βγαίνοντας από την Ιτέα, έχοντας πρατήριο “Shell” στα αριστερά σας, στρίβετε αριστερά. Σε 2,40 χλμ. (θα δείτε πολλά οχήματα δεξιά) συνεχίζετε ευθεία και μηδενίζετε. Σε 1,68 χλμ., πάνω σε μεγάλης διαρκείας αριστερή στροφή, στρίβετε δεξιά και αρχίζετε να ανηφορίζετε. Σε 3,88 χλμ. συνεχίζετε ευθεία και σε 3,80 χλμ., όπου σχολείο δεξιά, στρίβετε αριστερά προς Λιδωρίκι. Σε 100 μ., στο “Stop” στρίβετε αριστερά και σε 400 μ. συναντάτε πινακίδα εξόδου από το χωριό Αγ. Ευθυμία. Σε 100 μ. στρίβετε λοξά δεξιά στον τσιμεντόδρομο και σε 1 χλμ. δεξιά στον τσιμεντόδρομο. Σε 2,20 χλμ. γίνεται χώμα και σε 1 χλμ., όπου διασταύρωση (αριστερά) προς Αγ. Τριάδα, συνεχίζετε ευθεία. Σε 5,60 χλμ. φτάνετε στο 14.65 χλμ. της ειδικής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 8-11 KAROUTES ACCESS 2 (14.65km)

3 (S)
Στην είσοδο της Άμφισσας, στον κυκλικό κόμβο, βγαίνετε προς «Νοσοκομείο» και σε περίπου 6 χλμ. φτάνετε στο 19,44 χλμ της ειδικής, όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα βγαίνουν από χώμα σε άσφαλτο για 300 μ., πριν μπουν ξανά στο χώμα για το τελευταίο κομμάτι, που οδηγεί στους Βωξίτες.

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 8-11 KAROUTES ACCESS 3 (19.44km)

SS9-12 ELEFTHEROHORI

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΔ 9/12 ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Μήκος: 18.02 χλμ.

Ωράριο
Ώρα κλεισίματος ε.δ. 9 07.59
Ώρα κλεισίματος ε.δ. 12 14.59
Ώρα πρώτου αυτοκινήτου ε.δ. 9 11.05
Ώρα πρώτου αυτοκινήτου ε.δ. 12 18.05

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Mία κλασική ακροπολική ε.δ., που ξεκινάει έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας. Από εκεί ο δρόμος γίνεται πάρα πολύ γρήγορος μέχρι το ύψος της δεύτερης λίμνης (χωρίς νερό). Μετά από περίπου 1,5 χλμ. γίνεται και πάλι πολύ στενός.

Προσοχή: Δεδομένου ότι η ειδική διαδρομή είναι επαναλαμβανόμενη, θα ληφθούν υπόψη οι συνθήκες και εφόσον κριθεί ασφαλές, θα ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση των θεατών για συγκεκριμένο χρόνο και με τη φορά της ειδικής διαδρομής.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
1 (M-H)
Aπό τη Λαμία με κατεύθυνση πρoς Αθήνα, στην Εθνική Οδό βγαίνετε στην έξοδο προς Άμφισσα-Μπράλο, όπου υπάρχει σταθμός διοδίων. Σε 160 μ. στρίβετε δεξιά προς Πάτρα-Δελφούς-Άμφισσα. Σε 12,50 χλμ., στη διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Ελευθεροχώρι, συνεχίζετε ευθεία και σε 2,63 χλμ., μετά από δεξιά στροφή, «αφήνετε» δεξιά διασταύρωση προς Σκαμνό-Οίτη-Παύλιανη. Σε 5,60 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Λιβαδειά. Σε 2,90 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Παλαιοχώρι. Σε 800 μέτρα στην διασταύρωση στρίβετε δεξιά και σε 200 μ. και πάλι δεξιά. Σε 400 μ., εμπρός από το κοιμητήριο η επιφάνεια γίνεται χώμα. Σε 600 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά. Σε 1,80 χλμ. στρίβετε δεξιά (ανηφορικός δρόμος) και σε 6,0 χλμ. φτάνετε στο 3,90 χλμ. της ε.δ., στη λίμνη.

INFO
Παρκάρετε σύμφωνα με τις υποδείξεις των ανθρώπων της διοργάνωσης ώστε να εξυπητετηθούν όσο περισσότερα οχήματα γίνεται.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 9-12 ELEFTHEROHORI ACCESS 1 (3.90km)

2 (M)
Από τις Θερμοπύλες κατευθύνεστε προς Ανάβρα. Περνάτε μέσα από το χωριό και μηδενίζετε εμπρός από το τελευταίο σπίτι στην έξοδό του (στα δεξιά, με παιδική χαρά). Σε 3,45 χλμ. (αριστερή στροφή - γαλάζιο προσκυνητάρι), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 3,20 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 1,17 χλμ. φτάνετε στο 12.99 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 9-12 ELEFTHEROHORI ACCESS 2 (12.99km)

SS13 TARZAN

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΔ 13 ΤΑΡΖΑΝ

Μήκος: 23,37 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ13 05.49
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 13 08.52

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η επιστροφή της ειδικής διαδρομής «Ταρζάν» το 2021 «αγκαλιάστηκε» από τους θεατές. Τα πρώτα, περίπου δέκα χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός. Mετά τη διασταύρωση για Ροβολιάρι και Ρεντίνα αρχίζει το γνωστό λιθόστρωτο του Ταρζάν, που ταλαιπωρεί αναρτήσεις και λάστιχα. Η ειδική διαδρομή τερματίζει λίγο πριν την είσοδο του χωριού Παλαιά Γιαννιτσού.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
1a (M)
Από το χωριό Ροβολιάρι φτάνετε 400 μέτρα πριν από το 14,81 χλμ. της ε.δ..

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 13 TARZAN ACCESS 1a (14.81km Rentina)

1b (S)
Ερχόμενοι από Σμόκοβο προς Ρεντίνα (όπου αεροπλάνο) συνεχίζετε διασχίζοντας το χωριό. Σε 1,64 χλμ. φτάνετε σε πλατεία (δεξιά καφενείο) και στρίβετε αριστερά. Σε 480 μ., όπου πινακίδα Stop, στη διχάλα ακολουθείτε το δρόμο δεξιά. Σε 6,40 χλμ., στη διχάλα (πινακίδα «Μονή Ρεντίνας» στα δεξιά) συνεχίζετε στον αριστερό δρόμο. Σε 1,90 χλμ. (πινακίδα «Δήμος Σοφάδων Όρια Ρεντίνας») συνεχίζετε ευθεία. Σε 2,91 χλμ. η ΕΛ.ΑΣ. θα διακόπτει την κυκλοφορία. Παρκάρετε και σε 440 μ. φτάνετε στο 14,81 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 13 TARZAN ACCESS 1b (14.81km Rovoliari)

2 (Μ)
Μηδενίζετε στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι.. Σε 25,51 χλμ. στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 600 μ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 μ. στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 μ. στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 χλμ.. Σε 450 μ. στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 μ. όλο δεξιά. Σε 680 μ. στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 μ. η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 850 μ. στο τρίχαλο ακολουθείτε τον δεξιό δρόμο και σε 3,90 χλμ. (μικρό σπίτι δεξιά) στρίβετε δεξιά. Σε 5,78 χλμ. φτάνετε στο 19,64 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 13 TARZAN ACCESS 2 (19.64km)

3 (M)
Μηδενίζετε στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι. Σε 25,51 χλμ. στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 600 μ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 μ. στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 μ. στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 χλμ.. Σε 450 μ. στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 μ. όλο δεξιά. Σε 680 μ. στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 μ. η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 4,25 χλμ., στρίβετε δεξιά στον «λευκό» τσιμεντόδρομο. Σε 960 μ. στρίβετε πίσω δεξιά και σε 180 μ., πάνω σε δεξιά στροφή, στρίβετε αριστερά. Σε 4,77 χλμ. φτάνετε στο 22.33 χλμ. της ε.δ..

Πατήστε για πλοήγηση
SS 13 TARZAN ACCESS 3 (22.33km)

SS14-15 GRAMMENI

*για να κατεβάσετε τον χάρτη πατήστε εδώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΔ14-15 ΓΡΑΜΜΕΝΗ + WOLF POWER STAGE

Μήκος 19.67 χλμ

Ωράριο
Ώρα κλεισίματος ΕΔ Νο 14 06.59
Ώρα πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 14 10.05
Ώρα πρώτου αυτοκινήτου ΕΔ 15 13.15

Περιγραφή
Ίσως η πιο τεχνική και απαιτητική ειδική διαδρομή του αγώνα. Είναι κυρίως ανηφορική, με λίγα κατηφορικά κομμάτια, σχετικά στενή (εκτός των τελευταίων τριών χιλιομέτρων), με πολλά άλματα, αλλού γρήγορα και αλλού αργά. Περίπου στο μέσον της έχει ένα ασφάλτινο κομμάτι 540 μέτρων, ενώ λίγο πριν τον τερματισμό έχει ένα εντυπωσιακό διπλό άλμα, αλλά δυστυχώς περιορισμένο χώρο για θεατές.
Η απονομή μετά τον τερματισμό της Power Stage θα γίνει στην πλατεία του χωριού Καλαμάκι, λίγο μετά το Stop της ε.δ..

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro

Προσβάσεις θεατών

1(S)
Οδηγώντας από τη Λαμία προς το Καρπενήσι, μηδενίζετε το χιλιομετρητή στο χωριό «Καστρί», όπου πινακίδα εισόδου και πινακίδα ορίου ταχύτητας «50». Σε 700 μ. στρίβετε λοξά δεξιά. Σε 2,20 χλμ. (θα βρίσκεται αστυνομικός) συνεχίζετε ευθεία και σε 500μ., όπου εικονοστάσι και πινακίδα «Αρχάνι» (αριστερά) στρίβετε δεξιά, και αμέσως αριστερά. Σε 8,50 χλμ. είναι το «Τρίλοφο». Έπειτα από 1,10 χλμ., όπου πινακίδα «Μοσχοκαρυά», στρίβετε δεξιά σε χωματόδορμο. Σε 3,10 χλμ. φτάνετε στο 9,34 χλμ.. Τα προηγούμενα περίπου 800 μ. της ε.δ. είναι πολύ θεαματικά, ξεκινώντας από ένα σημείο όπου τα πληρώματα πρέπει να περάσουν μέσα από πολύ στενό πέρασμα ανάμεσα σε δύο δέντρα.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 14-15 GRAMMENI ACCESS 1 (9.34km)

2 (S)
Φτάνοντας από Βόρεια στο χωριό «Αγ.Στέφανος» και βγαίνοντας από το χωριό με κατεύθυνση ανατολικά μηδενίζετε στην πνακίδα «Pepsi-Καφέ ψητοπωλείο του Συλλόγου» και σε 0.90 χλμ στον κυκλικό κόμβο στρίβετε δεξιά προς «Μοσχοκαρυά». Σε 3.30 χλμ. φτάνετε στο 10.23 χλμ. της ε.δ. όπου τα αυτοκίνητα από το χώμα μπαίνουν στην άσφαλτο.
Εκεί υπάρχουν δύο επιλογές:
Α) Παραμένετε στο σημείο όπου φαίνεται το πολύ γρήγορο κατηφορικό ασφάλτινο κομμάτι των 540 μ..
Β) Υπό την προϋπόθεση ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η πρόσβαση, στρίβετε αριστερά στο χωματόδρομο. Μετά από 900 μ. φτάνετε στο 11.05 χλμ. της ε.δ.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 14-15 GRAMMENI ACCESS 2 (10.23km)

3 (S)
Με κατεύθυνση από Λαμία προς Καρπενήσι, στον κυκλικό κόμβο μπροστά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μηδενίζετε το χιλιομετρητή και συνεχίζετε ευθεία. Σε 5,70 χλμ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία προς Καρπενήσι. Σε 5.80 χλμ., στα πρώτα φανάρια, συνεχίζετε ευθεία και σε 100 μ., στα δεύτερα φανάρια (εκκλησία δεξιά), στρίβετε δεξιά προς «Στίρφακα-Μοσχοκαρυά 10». Σε 3,40 χλμ. βρίσκετε πινακίδα εισόδου «Στίρφακα» και σε 600 μ., όπου πινακίδα «Μοσχοκαρυά», στρίβετε αριστερά. Σε 150 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά προς «Μοσχοκαρυά 10». Σε 10,35 χλμ., στη διασταύρωση στρίβετε δεξιά προς «Αγ. Στέφανος-Δομοκός». Σε 600 μ., όπου σπίτι στα δεξιά, θα διακοπεί η κυκλοφορία.
Κάντε αναστροφή και παρκάρετε στη μία πλευρά του δρόμου. Σε 100 μ. βρίσκεται το 10.77 χλμ. της ε.δ.

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 14-15 GRAMMENI ACCESS 3 (10.77km)

4 (Μ)
Με κατεύθυνση από Λαμία προς Καρπενήσι, στον κυκλικό κόμβο μπροστά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μηδενίζετε το χιλιομετρητή και συνεχίζετε ευθεία. Σε 5,70 χλμ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία προς Καρπενήσι. Σε 5,80 χλμ., στα πρώτα φανάρια, συνεχίζετε ευθεία και σε 100 μ., στα δεύτερα φανάρια (εκκλησία δεξιά), στρίβετε δεξιά προς «Στίρφακα-Μοσχοκαρυά 10». Σε 3,40 χλμ. βρίσκετε πινακίδα εισόδου «Στίρφακα» και σε 600 m., όπου πινακίδα «Κοινωτικό κατάστημα Στίρφακας» στρίβετε δεξιά στη διασταύρωση. Σε 200 μ., στην πινακίδα «Ι. Ναός Αναλήψεως» στρίβετε αριστερά και σε 300 μ., στη διασταύρωση, στρίβετε δεξιά. Σε 250 μ., συναντάτε γραμμές τρένου. Μετά από 250 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά. Σε 100 μ. ακολουθείτε το δρόμο δεξιά κάτω από τη γέφυρα και σε 1 χλμ., όπου πνακίδα «Καλαμάκι», στρίβετε στον αριστερό δρόμο. Σε 5,70 χλμ. φτάνετε στο 15,97 χλμ. της ε.δ..

Πατήστε για πλοήγηση
SS 14-15 GRAMMENI ACCESS 4 (15.97km)

5 (Μ)
Φτάνοντας από Βόρεια στο χωριό «Αγ.Στέφανος» και βγαίνοντας από το χωριό Ανατολικά, μηδενίζετε στην πινακίδα «Pepsi-Καφέ ψητοπωλείο του Συλλόγου» και σε 900 μ., στον κυκλικό κόμβο, συνεχίζετε ευθεία. Σε 2,20 χλμ. στη διασταύρωση προς «Κορομηλιά» συνεχίζετε ευθεία. Σε 3,60 χλμ., στη διασταύρωση «Ξυνιάδα-Xyniada» στρίβετε δεξιά και σε 200 μ. στο “Stop” συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 μ., όπου απέναντι σπίτι και καθρέφτης, στρίβετε δεξιά. Σε 400 μ., όπου ξύλινος στύλος αριστερά, στρίβετε αριστερά. Σε 300 μ., στο «Τ» στρίβετε δεξιά και σε άλλα 100 μ., στη διχάλα αριστερά. Σε 1,20 χλμ. στη διχάλα στρίβετε δεξιά και σε 400 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά. Σε 1,10 χλμ., στην αρχή της περίφραξης, αν και δε μοιάζει με δρόμο συνεχίζετε ευθεία και σε 2,80 χλμ. στρίβετε αριστερά. Σε 1,30 χλμ. θα φτάσετε στο 17.22 χλμ. της ε.δ..

Δεν διατίθεται ψηψιακή πλοήγηση.

6 (M)
Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου θα συναντήσετε πινακίδα προς «Λυγαριά», όπου στρίβετε δεξιά. Σε 1,55 χλμ., στο “Stop” στρίβετε αριστερά και σε 250 μ., πριν από γέφυρα, στρίβετε αριστερά. Σε 3,10 χλμ. περνάτε κάτω από ψηλή γέφυρα και στρίβετε δεξιά. Σε 2,90 χλμ. βγαίνετε από τον φαρδύ δρόμο και στρίβετε αριστερά σε κατηφορικό στενό χωματόδρομο. Σε 1,30 χλμ. συναντάτε έναν δρόμο από αριστερά και συνεχίζετε ευθεία. Σε 1,80 χλμ., συναντάτε έναν χωματόδρομο από αριστερά και συνεχίζετε ευθεία. Σε 600 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά. Σε 3,20 χλμ. θα φτάσετε στο 18.44 χλμ. της ε.δ. σε πολύ θεαματικό σημείο.

Πατήστε για πλοήγηση
SS 14-15 GRAMMENI ACCESS 6 (18.44km)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ



e-genius.gr ...intelligent web software