fbpx

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Με σήμα κατατεθέν τη διαδρομή του

Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ο αγώνας συμπληρώνει 70 χρόνια στη διεθνή αθλητική σκηνή, στη διαδρομή του διατηρούνται ή και επανέρχονται ορισμένες από τις ειδικές διαδρομές που με το «χρώμα» και την εξέλιξή τους διαμόρφωσαν μέρος του χαρακτήρα του.

Ελάτεια, Παύλιανη, Καρούτες, Ελευθεροχώρι, Ταρζάν και άλλα τοπωνύμια γνωστά έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, θα συνθέσουν την εικόνα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Η εκκίνηση του αγώνα στις 7 Σεπτεμβρίου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα σημάνει και το ξεκίνημα ακόμα μίας μάχης των καλύτερων αυτοκινήτων ράλλυ στον κόσμο με το χρόνο αλλά και με τις σκληρές συνθήκες των ελληνικών βουνών, που χαρακτηρίζονται από την ποικιλία οδοστρωμάτων και την απαιτητικότητά τους σε επίπεδο οδηγικών ικανοτήτων.

Όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, μετά την εκκίνηση και τη διεξαγωγή μίας υπερειδικής διαδρομής (θα ανακοινωθεί σε επόμενη ενημέρωση), τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο Λουτράκι, από όπου θα ξεκινήσουν το καθαρά αγωνιστικό μέρος το πρωί της Παρασκευής, με τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια».

Το πέρασμα στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και στη Λαμία, που θα αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του αγώνα, θα γίνει μέσω της ειδικής διαδρομής «Λιβαδειά», που κέρδισε συμμετέχοντες και θεατές πέρυσι, και εν συνεχεία μέσω της μεγάλης εκδοχής της ε.δ. «Ελάτεια», που με μήκος 28,32 χλμ. θα τερματίζει πριν το Ρεγκίνι.

Η απαιτητικότερη ημέρα του αγώνα, με συνολικό μήκος ε.δ. 141,40 χλμ., προμηνύεται το Σάββατο, με τη διεξαγωγή από δύο φορές των «Παύλιανη», «Καρούτες» και «Ελευθεροχώρι». Την Κυριακή, με τον «Ταρζάν» να έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στη σύγχρονη διαδρομή του αγώνα, αξίζει να αναφερθεί η προσθήκη της ε.δ. «Γραμμένη» στο ωράριο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Μάλιστα, η ειδική διαδρομή που τελευταία φορά ενσωματώθηκε στον αγώνα το 2005 θα είναι και η Power Stage αυτήν τη χρονιά.

Αναλυτικά το ωράριο όπως και οι πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα βρίσκονται στο Rally Guide 1, που είναι αναρτημένο στο www.acropolisrally.gr.

Για να κατεβάσετε το Rally Guide 1 πατήστε εδώ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ WRC

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ



e-genius.gr ...intelligent web software