fbpx
Skip to main content

1953-2023: Μίνι σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ για την καταγραφή της 70χρονης ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις

Εβδομήντα χρόνια ιστορίας στη διεθνή αθλητική σκηνή παρουσιάζονται μέσα από μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ μέσα από την οποία ξεδιπλώνεται η πορεία του Ράλλυ Ακρόπολις.

Μία από τις πρώτες ενέργειες που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών των εβδομήντα χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις, η δημιουργία μιας μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της. Νωρίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε μέρος της παραγωγής, που αναμένεται να προβληθεί στη μικρή οθόνη μέσα στο 2024.

Η εικοσάλεπτη «πρεμιέρα» φιλοξενήθηκε στην αίθουσα sphera των Village Cinemas στο “The Athens Mall”, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Γιάννη Βρούτση. Κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός μεταξύ άλλων στάθηκε στη διαρκή στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα, λέγοντας «Κατά τα τρία απόλυτα επιτυχημένα προηγούμενα χρόνια, μας δόθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να αναφερθούμε στην πρωτόγνωρη θέληση της Πολιτείας και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή του αγώνα στα παγκόσμια δρώμενα.

Με αυτά ως αφετηρία έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να κλείσουμε μαζί το τρίτο έτος της σύγχρονης ιστορίας του αγώνα, αλλά κυρίως το εβδομηκοστό της χρυσής πορείας του, που στάθηκε και η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ».

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο παρουσιαστής της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αμούτζας. Ο νεαρός ηθοποιός, εν προκειμένω σε ρόλο αφηγητή στα τέσσερα επεισόδια που απαρτίζουν τη σειρά, ευχαρίστησε τόσο τη Motorsport Greece (παραγωγό της σειράς), όσο και όλους τους συντελεστές για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο έργο.

Τα τέσσερα επεισόδια, διάρκειας 45 λεπτών έκαστο, επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση αρχικά της Ιστορίας του αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι Θεατές, οι Αγωνιζόμενοι και οι Διοργανωτές, οι οποίοι «ντύνουν» ιστορικά και σύγχρονα πλάνα με τις δικές τους μαρτυρίες ή εμπειρίες.

Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Boo Productions. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Λεωνίδας  Πανονίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Ζιώγας, στο μοντάζ ο Alex Jaschik, στο post production ο Αντώνης Ξένος, στη δημοσιογραφική έρευνα οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Ψάρρας και στην αρχισυνταξία η Μαρία Λούκα.

Τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χαιρέτησε από την πλευρά της ΕΚΟ, Χορηγού Ονόματος του αγώνα, ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ Energy. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της ΕΚΟ στο Ράλλυ Ακρόπολις, επισημαίνοντας ότι «όσο ο αγώνας πραγματοποιείται με τέτοιον επαγγελματισμό, η ΕΚΟ θα βρίσκεται δίπλα στους διοργανωτές».

Στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA παρουσίασε ο Διευθυντής Αγώνων του WRC Promoter, Simon Larkin,
Με τον αγώνα αισίως να «κλείνει» την έβδομη δεκαετία του έχοντας πετύχει την καταξίωση στη διεθνή αθλητική σκηνή σε απόλυτο συνδυασμό με την προβολή της Ελλάδας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης έδωσε και το στίγμα για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως «αυτή η εμβληματική διοργάνωση θα συνεχίσει να τελεί υπό τη σκέπη του υπουργείου και πάγιος στόχος μας θα παραμείνει η προβολή της χώρας, η δημιουργία οικονομικών ευκαιριών και η διαρκής ευαισθητοποίηση του κοινού στην πολιτική της οδικής ασφάλειας, όλα τους μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Ράλλυ Ακρόπολις».

• Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πατήστε εδώ.
• Για το χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού πατήστε εδώ.
• Για το video της παρουσίασης της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ πατήστε εδώ.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ


ΧΟΡΗΓΟΙ


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


ΔΗΜΟΙ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ